Nett-Magasinet.No

fredag 18. november 2016

På handletur med rullestolJeg er avhendig av rullestol etter ei trafikkulykke for snart 10 år siden. Dette skrev jeg på min egen blogg 13.mai 2014

Handletur når man er avhendig av rullestol kan enkelte ganger bli store utfordringer. Mye underlig rundt omkring i dette landet. Mye har blitt gjort for at vi med den stolen skal komme oss frem med egen hjelp, men mye står igjen.
Høye fortauskanter er en ting, da er det godt å ha med seg sin egen assistent som hjelper meg over kanten. Å spørre personer på gaten om hjelp er like vanskelig som å vinne full premie i Lotto.

Butikker med trapp uten kjørebru, smal inngangsdør minner mer om at butikken kun ønsker kunder som kan gå inn og ut. Har også vært borti prøverom i en butikk som var så trang at jeg verken kom inn der med stolen. Da jeg gjorde ansatte oppmerksom på dette fikk jeg svar at stolen min kunne stå utenfor mens jeg var inne og prøvde klær. 

Når jeg er på handletur liker jeg meg best i store butikker som Coop Mega, Kiwi, Europris og kjøpesentre. Der er det god plass så jeg kan rulle hvor jeg vil uten å tenke på å møte på noe som vil hindre meg og komme frem. Jeg har aldri alene på handleturer har alltid med meg min PA.

PA betyr min personlige assistent, jeg fikk ikke lov av hjemmetjenesten å kalle dette for BPA når jeg selv betaler min beste venninne for arbeidet. Nå er jeg gift og har adoptive barn så jeg klarer det meste hjemme men har alltid med meg PA når jeg er ute, hun er også min privatsjåfør.

Det som gjør meg mest sint og forbannet er når friske personer parkerer på handikap parkeringen. Noen er så frekke at de også parkerer slik at 2 plasser blir opptatt med bilen sin. Men heldigvis bruker det ved kjøpesentre at det fins mye av parkeringsvakter som går rundt og passer på. Jeg hørte en gang at en som hadde parkert ulovlig prøvde seg med masse dumme bortforklaringer til parkeringsvakten for å slippe å få forelegg, men heldigvis trodde ikke vakten noe på han og han fikk det han fortjente.

Til deg som er frisk og kjører bil, vær så snill å ikke parkere på en handikap plass. Det kan komme noen som virkelig trenger den plassen bedre enn deg. 
Så var det helgens middagstips fra skogsjentene


Lakseburger med agurkdressing

4 porsjoner

Lakseburger
500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts sennep
2 ss dill
1 stk purre
olje til steking

Agurkdressing
1 stk agurk
1 fedd hvitløk
1 dl matyoghurt
1 ts limesaft
0,25 ts sukker
grove pitabrød
salat

Slik gjør jeg det
Finhakk laksen. Ha 2/3 av laksen i en bolle, og rør med en stavmixer. Bland i salt, sennep, dill, og finhakket purre. Ha i de siste laksebitene, og rør rundt. La blandingen stå i kjøleskapet mens du lager agurkdressing:
Riv agurk på rivjern, og bland sammen med finhakket hvitløk, matyoghurt, limesaft og evt. litt salt.
Sett ovnen på 180 grader, og legg pitabrødene i når ovnen er varm.
Ta lakseblandingen ut av kjøleskapet, og form til burgere som stekes i olje til de er passe gylne på begge sider.
Server lakseburgerne i pitabrød med litt salat i (gjerne andre grønnsaker også) og agurkdressing ved siden av.

Skrevet av M